Köpvillkor

Kopiering eller eftertryck m.m. av internetbutikens texter och bilder är absolut förbjudna utan godkännande av ASAP Ritkonsult AB, Lördagsvägen 20, 451 63 Uddevalla.
 
Genom att handla i vår webbshop bekräftar köparen att man accepterar våra köpvillkor.
 

1. Pris

Priserna är i svenska kronor och är exklusive moms.
 
Frakt tillkommer på beställningen enligt: Frakt villkoren
Vid beställning i telefon tillkommer en avgift på 100 kr och via mail tillkommer 50 kr.
 

2. Betalning 

ASAP Ritkonsult AB redovisar priser exklusive moms. Betalning kan ske med kreditkort eller mot faktura om ni godkänns vid kreditprövning. Era kredituppgifter behandlas strikt konfidentiellt och kommer inte under några omständigheter lämnas ut till tredje part.
Vid kortbetalning kommer beställaren att debiteras direkt vid betalning.
Det är även möjligt att köpa mot förskottsbetalning. Meddela oss via mail, info@billigaramar.se, före lagd order i så fall.
 
Fakturan skickas alltid via epost tillsammans med orderbekräftelsen. Orderbekräftelsen skickas omedelbart per automatik efter att ordern har godkänts i webbshopen av kunden till den av kunden uppgivna epost-adressen för kundkontot.
Det är kundens ansvar att kontrollera att orderbekräftelsen mottagits. Om du inte fått orderbekräftelsen så kan fel e-postadress ha angivits eller fastnat i ditt mailprograms skräppostfilter. 
Kontakta omedelbart supporten, info@billigaramar.se, hos www.billigaramar.se om orderbekräftelsen ändå inte dyker upp.
Faktura kan även hämtas från ert kundkonto under orderhistoriken på www.billigaramar.se

Pappersfaktura

Önskas pappersfaktura via post tillkommer en fakturaavgift om 85 kr. Beställ pappersfaktura genom att köpa artikeln fakturaavgift: www.billigaramar.se/dold/80-fakturaavgift.html
Begär man pappersfaktura EFTER att man lagt beställning och vi behöver ställa ut en ny faktura är avgiften 150 kr. 
Billiga Ramar har som standard 20 dgr betalningstid från beställningsdatumet. Exakta datumet framgår på fakturan.

Betalas inte fakturan i tid gäller följande

Företag, offentliga organisationer, föreningar med flera
60 kronor för en betalningspåminnelse.
450 kronor i förseningsersättning
10% i dröjsmålsränta
 
Privatpersoner
60 kronor för en betalningspåminnelse.
180 kronor för ett inkassokrav.
170 kronor för en avbetalningsplan.
10% i dröjsmålsränta
Om vi skickar ett inkassorkrav och ni endast betalar ursprungsbeloppet kommer vi skicka en separat faktura för inkassobeloppet och räntan PLUS att det tillkommer en fakturaavgift om 85 kr. 

3. Varuprov för ram i storpack

Vi skickar gärna ett varuprov. Kostnaden för varuprov är 100 kr utöver ramens pris plus frakt om 98 kr. Blir ni nöjd med provet kommer ni att få en rabattkod att användas vid nästa beställning som ger er 100 kr i rabatt. Varuprov beställs via mail info@billigaramar.se.
 

4. Leveranser – Leveranstid

Se denna sida för information om fraktkostnader och villkor:

Export

Vi kan leverera utanför Sverige inom Europa om ordervärdet överstiger 2 000 SEK ex moms dock endast till företag. Vid exportförsäljning gäller endast förskottsbetalning eller kortbetalning. Nationellt VAT-nummer måste anges vid beställning. Vid export, kontakta först info@billigaramar.se.
 

5. Ångerrätt

a. Företag

Vi erbjuder ångerrätt inom 7 dagar för varor som finns i lager under förutsättning att förpackningen är obruten. Vid återköp betalas 80% av produktens pris åter. Kunden står för och betalar för returfrakten.

Godset skall återsändas till:
Billiga Ramar/ASAP Ritkonsult
Järnvägsgatan 15
331 37 Värnamo
info@billigaramar.se
Varan skall returneras inom 7 dagar från det att ni meddelat oss om att ni ångrar köpet. Ni som kund står för returfrakten och transportrisken för att ångerrätten skall gälla. Billiga Ramar/ASAP Ritkonsult kommer inte lösa ut paket mot postförskott eller hämta ut på utlämningsställen. 

För att ångerrätten skall gälla ska produkten vara i väsentligen oförändrat skick och bör skickas/lämnas tillbaka till oss tillsammans med den ursprungliga produktförpackningen.

Produkten får endast ha använts i den utsträckning som krävs för att bedöma att du är nöjd med den, dvs normalt en gång. Produktförpackningen får öppnas för att undersöka varan. Varan får inte vara hanterad på ett sådant sätt som inte är nödvändigt.

Eftersom du som kund är ansvarig för returfrakten fram tills dess varan nått vår returadress rekommenderar vi att du använder ett transportemballage som väl skyddar varan, förslagsvis i det emballagge som varan levererades med. Tänk på att du står för kostnaden om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Varan skall vara komplett, vilket innebär att allt som ingick vi leveransen skall gå med i returen. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förloras ångerrätten.

 
Vi erbjuder inte ångerrätt på REA produkter som är föremål för utförsäljning.

b. Privatköp

Enligt distansköpslagen för privatköp över internet inom EU gäller 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan. 

För att kunna ångra ett privatköp måste du meddela att du ångrar köpet samt skicka tillbaka det du köpt inom 14 dagar. Meddelande om att du vill ångra ditt köp sker till info@billigaramar.se.

För att ångerrätten skall gälla ska produkten vara i väsentligen oförändrat skick och skickas/lämnas tillbaka till oss tillsammans med den ursprungliga produktförpackningen inom 14 dagar.

Produkten får endast ha använts i den utsträckning som krävs för att bedöma att du är nöjd med den, dvs normalt en gång. Produktförpackningen får öppnas för att undersöka varan. Varan får inte vara hanterad på ett sådant sätt som inte är nödvändigt.

Eftersom du som kund är ansvarig för returfrakten fram tills dess varan nått vår returadress rekommenderar vi att du använder ett transportemballage som väl skyddar varan, förslagsvis i det emballagge som varan levererades med. Tänk på att du står för kostnaden om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Varan skall vara komplett, vilket innebär att allt som ingick vi leveransen skall gå med i returen. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förloras ångerrätten.

Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten vilket innebär att du står för kostnad och ansvar för varan. Har varan betalats via kreditkort, förskottsbetalats eller om faktura betalats för ordern kommer kostnaden för varan att återbetalats. Dock kommer kostnaden för frakten från oss till dig att kvarstå. Har alternativet fakturabetalning valts men ännu inte betalats kommer frakten från oss till dig att kvarstå att betalas enligt fakturan. Tänk på att försändelsen måste returneras som företagspaket till vår returadress. Returförsändelse kommer inte hämtas ut vid utlämningsställe eller mot postförskott.

Varan skall återsändas till:

Billiga Ramar/Ritkonsult
Järnvägsgatan 15
331 37 Värnamo
info@billigaramar.se
Återbetalning

Återbetalning sker i första hand alltid till det ursprungliga betalsättet. Återbetalning görs normalt inom 10 dagar från det att vi mottagit din retur och den blivit godkänd. Däremot kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning till kort beroende på bank. Återbetalning tilll kort kan endast göras till kort utfärdade i Sverige och till svenska bankkonton. Vid betalning gjord med faktura kontakta supporten; info@billigaramar.se 

Undantag från ångerrätten.

  • Ångerrätten enligt distansköpslagen gäller inte företag.

Vidare information om distansköplagen kan hittas på Konsumentverkets hemsida, http://www.konsumentverket.se/lagar--regler/din-ratt-som-konsument/angerratt/

Reklamation

Billigaramar tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att privatpersoner har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende rekommenderar ska du kontakta vår Kundtjänst för snabbare hantering som sedan vidare hjälper dig med förfarandet.

6. Reklamation och transportskador

VIKTIGT! Gör en korrekt anmälan.
Synliga fel anmäls direkt till chauffören vid mottagandet av varan (görs det inte direkt till chauffören kommer DHL avvisa reklamationen).

Dolda fel anmäls till ASAP Ritkonsult ABs Kundtjänst info@billigaramar.se inom 3 dagar från det varan mottagits.
 
Felexpedierad alternativt skadad vara byter vi utan kostnad.
 
Om en enskild vara som kostat under 151 kr är skadad byts den ut vid nästa beställning.

7. Övrigt

ASAP Ritkonsult AB reserverar sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. 
Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande eller på annat sätt som medför att billigaramar.se lider ekonomisk skada polisanmäls